dimarts, 17 de febrer del 2015

LLEGIR ÉS DIVERSIÓ

ENS HO PASSEM BÉ! 

3r ESO
BIBLIOTECA D'AULA





Alfaya, Javier
Una luz en la marisma  
Lalana, Almárcegui
Los hijos del trueno
Pérez Reverte, Art
El capitán Alatriste
Delam, Heinz
La sima del diablo
Dahl, Roald
Relatos escalofriantes
E. Hinton, Susan
La ley de la calle
Falp, Lluís
UROC, el guerrer
Pradas Andreu, Núri
Simfonia per a un segrest
De Toro, Suso
Compte saldat
Santos , Care
Val més anar sol
Gòrriz, Josep
Fissures
Font i Massot, Rosa
Envia’ns un àngel
















8 comentaris:

  1. Títol llibre: ENVIA’M UN ÀNGEL
    Autora: Rosa Font i Massot
    El llibre de Envia’m un àngel ens ha agradat, ja que els personatges eren molt amics des de ven petits. En un moment crític de l’adolescència, va sorgir un conflicte que els va separar. Es diuen Marc i Andreu. En Marc va intentar més de dos cops refer l’amistat que tenien des de la seva infantesa, ell ho va negar, llavors l’Andreu va reflexionar sobre el tema i va comprendre que era una ximpleria seguir així i des de llavors va tornar a refer l’amistat que tenien pendent.
    Nosaltres el recomanaríem a adolescents ,perquè és una història realista que t’entusiasma a mesura que el llibre avança. Tots els que hem passat aquesta complicada etapa de canvis, segur que ens ha passat la història d’aquesta parella d’amics, primer quan hi ha un conflicte tot és complicat, però a mida que el temps passa penses que no pots seguir enfadat amb algú, després reflexiones i penses que l’amistat entre els dos ha de continuar.
    Carla Quero i Júlia Orri

    ResponElimina
  2. Compte saldat es una novel•la de misteri, intriga i acció, narra la iniciació a la via de dos joves a qui la investigació de la estranya mort del seu pare els farà deixar enrere la infància i entrar al mon dels adults de dos ambients socials diferents que tenen una visió de la vida interposada. La aparició d’un fet imprevisible a les seves vides els farà descobrir que potser cap dels dos era com es pensava, i començaran a obrir-se al mon i a veure els altres d’una altre manera

    Aina Martín, Carla Bonfill, Judith Pastoret, Júlia Estragués i Judit Jurado

    ResponElimina
  3. KATALEPSIS – Maria Carme Roca

    L’Eric i en Gerard són els protagonistes principals de la novel•la. L’Eric pateix catalèpsia, una malaltia neurològica que paralitza el cos com si estiguessis mort, però et manté conscient de tot. Amb el seu amic Gerard treuen profit d’aquesta malaltia buscant baralles a les sortides de les discoteques. Amb l’ajut de la cocaïna i d’en Gerard, l’Eric es provoca atacs i fingeix morir. A l’institut, els seus companys no volen fer-se amb ells, i la Lara, la ex-novia i la noia que li agrada a l’Eric, no li fa ni cas. Per venjar-se, l’Eric i en Gerard es proposen espatllar la festa de l’Alexis i fer el seu numeret. Però fins i tot els millors plans fallen.
    Quan la professora va llegir de què anava aquest llibre em vaig interessar, bàsicament perquè m’agraden els temes de malalties i altres coses relacionades. I aquí la protagonista és la malaltia. Em va agradar llegir-lo i estava molt ben explicat. És una forma diferent de veure els problemes de les persones.
    Entre la intriga, la història i els personatges, els que m’ha “agradat” més ha set la intriga que tenia per llegir aquest llibre i anar veient com avançava la història.
    Més aviat el recomanaria a adolescents a partir dels 14-15 anys, més petits no. Perquè el protagonista és un adolescent i sembla que t’acabis posant en la seva pell.
    Carlota Viñas

    ResponElimina
  4. VAL MÉS ANAR SOL: ( Cara Santos)
    El llibre tracta sobre un grup d’adolescents i la seva vida del dia a dia. També ens vol ensenyar que depèn de les companyies que ens ajuntem podem acabar d’una manera o una altra.
    Hi trobem històries d’amor i d’amors impossibles, casos de racisme, actes de violència duts a causa de l’alcohol, les drogues i de la ideologia dels personatges.
    És un llibre on podem trobar una mica de tots els tipus d’històries i d’aventures que els i passen als adolescents.
    El llibre en general està bé tot i que el principi és una mica pesat I el final queda inacabat. Podríem dir que d’intriga no n’hi ha molta ja que les històries que els i passa en els personatges son previsibles. No és un llibre d’intriga si no més aviat d’entreteniment.
    Podem destacar com a personatges: “La granota verda”, la Marta, la Núria, en Rafa, el Sergi, en Pando, en Pintón, en Zetaté, en Fèlix... tots comparteixen una història i estan units d’alguna manera. El recomanem per un públic d’adolescents d’ESO per poder passar una bona estona i estar entretingut.
    Mireia, Soukayna, Maria, Laura C, Laura B

    ResponElimina
  5. Títol:Simfonia per a un segrest
    La història comença un dia d’estiu quan un grup anomenat “Rots Simfònics” veuen que el bateria arriba tard, tan tard que al final se n’adonen que l’han segrestat. Gràcies a la seva xicota i ell que s’entenien per mitjà de cançons, els passa les mil i una coses, el noi va deixant pistes per allà on el porten els segrestadors fins que el troben i fan el primer concert amb molt d’èxit.
    Aquest llibre el recomano a tots els petits amants de la novel·la negre i als musics, ja que veuran que es relaciona molt amb la música, surten moltes cançons conegudes de Sopa de Cabra, Sau, Lax’n’Busto... I també els personatges són “penjats de la música”.

    Joan Vergés i Luca Caetano

    ResponElimina
  6. LA SIMA DEL DIABLO (Heinz Delam).
    El protagonista de esta historia se llama Carlos. Inicia un viaje a Canarias acompañado por su familia. Es un chico muy inteligente y apasionado por los códigos sin descifrar, para él son todo un reto. Después de instalar su equipaje en el hotel, va de paseo por la playa donde conoce a una hermosa chica llamada Yraya que va acompañada de su perro, Bardi. Él queda completamente prendado de ella. Se empiezan a conocer y Yraya le cuenta que su abuelo acababa de fallecer misteriosamente, según ella sin ninguna explicación. Entonces es cuando se sumergen en una gran aventura donde un perro, Cerbero y su jauría atacan a la gente y a los animales.
    Con todas la investigaciones y gracias a los mapas descifrados por Carlos, Liam un Irlandés, el mejor amigo del abuelo, encuentran a los perros y matan a Cerbero…
    En nuestra opinión, es un libro entretenido, interesante però al final queda una pequeña intriga aunque se pude definir como un final abierto y largo.
    Lo recomendamos a la gente que le gusta la intriga, el suspense y las leyendas.
    Majda Zerri, Yassmina Moreno, Arnau Montalbán, Olga Màrquez y Elena Velasco.

    ResponElimina
  7. UROC EL GUERRER Lluís Falp
    Uroc és un guerrer que busca el seu passat, guiat per un somni i que és acompanyat pel follet Valti, el savi Idhir, la valerosa Ailina i altres personatges que va trobant en la seva aventura.
    És un llibre que, encara que no emocioni ni tingui una història trepidant, aconseguirà posar el lector en la pell dels personatges
    La intriga no és el punt fort del llibre, però sí que aconsegueix sorprendre’ns amb un final molt inesperat.
    La història farà que qui llegeixi aquest llibre es quedi enganxat i no vegi l’hora de parar de llegir.
    Hi ha una gran varietat de personatges que contrasten entre ells, però fan que el protagonista deixi aflorar els seus sentiments i emocions. Els personatges són molt diferents , malgrat que d’alguna manera connecten els uns amb els altres. Per exemple, un guerrer, una dona del desert i una extraterrestre han de confiar mútuament.
    Els recomanaria a la gent que li agradin els llibres d’acció.
    Josep Maria Sebastian i Joan Cuy

    ResponElimina
  8. RELATOS ESCALOFRIANTES (ROALD DAHL)
    Es un libro en el que se recopilan once relatos escritos por Roald Dahl. Pese al titulo de la obra, no son relatos de terror, son relatos inquietantes, inesperados, no asustan tanto como sorprenden. Entre los once relatos podemos destacar El Deseo, es el cuento más breve del libro. Cuenta la historia de un niño pequeño que juega a no pisar las líneas rojas y las negras de una alfombra, saltando por las líneas amarillas, las únicas que puede tocar, hasta salir de la alfombra. Lo inquietante de este relato es que a medida que lo lees ves como la imaginación del niño se expande creyendo que lo rojo es lava y que lo negro son serpientes venenosas.
    Leí el libro para pasar momentos de miedo, me decepcionó que el contenido no estuviera tan relacionado con el titulo.
    Recomendaría este libro a la gente que le gusta pasar momentos de tensión y suspense, más que de miedo y terror.

    Anna Roma

    ResponElimina